Edmonde van Laar (1969)
Al van jongs af aan heeft Edmonde een passie voor beeld. Begonnen als cameravrouw (o.a. sport en studioregistraties) heeft zij in 2001 haar professionele focus verlegd naar de fotografie. Na het afronden van de vakopleiding fotografie in Apeldoorn (specialisatie reclame) in 2005 is ze aan de slag gegaan als freelance fotograaf. De afgelopen jaren heeft ze naast zeer uiteenlopende opdrachten en eigen projecten ook deelgenomen aan diverse cursussen en workshops op het gebied van fotografie en digitale beeldbewerking. Daarmee geeft ze gehoor aan haar voortdurende drang zichzelf op dit gebied verder te ontwikkelen.
In juni 2010 is zij haar eigen bedrijf StudioMonde fotografie gestart, naast haar werk als promo- en eindregisseur bij de Nederlandse Publieke Omroep.
Samen met haar zus Claudette heeft zij een pand aan de Eemnesserweg in Hilversum “omgetoverd” tot een unieke combinatie van studio en styling. Claudette runt daar haar kapsalon "StudioClaudette", Edmonde de fotostudio "StudioMonde".

Deze combinatie stelt hen in staat om naast de reguliere fotoreportages ook unieke kinder-, vriendinnen-, glamour- en vrijgezellen fotoshoots te verzorgen.

Op deze website kunt u een indruk krijgen van het werk van Edmonde.
Neem gerust een kijkje in haar portfolio. Daar vindt u onder andere de foto's die zij heeft gemaakt in opdracht van de AVRO, een reguliere klant.

Monde werkt met: Canon 5D Mark II, Canon EOS 1D Mark III, Hasselblad.